Nieuwsbrief 7 juni 2020

Beste bouler

De nieuwsbrief juni is uit. In de nieuwsbrief vindt je informatie over de versoepeling van de corona-maatregelen na 1 juli en wat die versoepeling voor onze vereniging betekent. De nieuwe datum van de Algemene Jaarvergadering staat er ook in. Je vindt de nieuwsbrief door te klikken op deze link

Accommodatie weer open!

Beste leden

Op 20 mei is de accommodatie van onze verenging onder strikte voorwaarden weer open. In de laatste nieuwsbrief lees je welke aangepaste openingstijden en voorwaarden er zijn en waaraan leden en bestuur zich moet houden.

Het is fijn dat er eindelijk weer gespeeld kan worden.

Vriendelijke groet,

Wim Veenendaal

Gevolgen Corona

In verband met de aangekondigde maatregelen door het RIVM en de regering is onze vereniging tot 31 maart 2020 gesloten. Zie ook dit document

Inmiddels zijn de eerder genomen maatregelen achterhaald door de feiten:

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die om 17:30 in de persconferentie zijn aangekondigd, is besloten dat alle sportverenigingen/complexen in Nederland hun deuren vanaf heden moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle petanque verenigingen. Daarnaast worden ook alle activiteiten die tot 6 april gepland stonden, afgelast. Dit betekent dat de ledenraadpleging op 2 april in Maastricht (district Zuid) en de districtskampioenschappen tête-à-tête op 5 april in district Noord, Midden en Zuidoost niet doorgaan.

Omdat wij veel vragen krijgen van verenigingen en individuele leden, is op beide websites NJBB.nl en NLPetanque.nl een aparte pagina ingericht waarop wij continu updates verstrekken over maatregelen die de NJBB neemt met betrekking tot het coronavirus. Wij willen u vragen deze website dagelijks in de gaten te houden en dit ook onder de aandacht te brengen van uw leden.

De medewerkers van het bondsbureau werken tot 6 april thuis maar het algemene nummer is gewoon bereikbaar op maandag vanaf 12:30 – 17:00 en op de overige werkdagen van 08:30 – 17:00.

Wij betreuren uiteraard dat jullie je geliefde sport petanque nu niet kunnen uitoefenen, maar gezondheid gaat voor alles. We doen er alles aan om de consequenties in kaart te brengen en daarin de beste oplossingen te zoeken. We rekenen op ieders begrip en flexibiliteit en wensen ook jullie sterkte in deze lastige tijd.

Met vriendelijke groet,

Twan Beckers
Directeur

Grote Club Actie 2019

Tijdens de ledenvergadering hebben we het al gemeld: Petanque Barneveld gaat dit jaar meedoen aan de “Grote Clubactie”!

Zoals jullie zullen begrijpen zijn extra inkomsten van harte welkom want met alleen de opbrengst vanuit de contributie en de kantine is het moeilijk om de accommodatie te onderhouden, te vernieuwen en te sparen voor het Boulodrome.

De opbrengst van de grote clubactie willen we gebruiken om de huidige toiletvoorziening te verbeteren c.q. uit te breiden zodat we tijdens toernooien geen gebruik meer hoeven te maken van het Honk.

Hoe werkt het?

De Grote Clubactie is de grootste actie voor verenigingen in Nederland. Leden van clubs en verenigingen verkopen loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Van de opbrengst van de lotenverkoop gaat 80% meteen naar de clubkas: het hoogste percentage van alle goede-doelen-loterijen!

We hebben gekozen voor de verkoopmethode met een verkoopboekje. Met het verkoopboekje gaan we als leden van onze vereniging langs bij familie, vrienden en kennissen. Via dit verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. De koper vermeldt zijn gegevens en rekeningnummer op de pagina ‘Eenmalige Machtiging’ en het bedrag wordt eenmalig van de rekening afgeschreven. Het lotnummer staat op het bankafschrift van de koper. Een lot kost € 3, -.

Steun onze vereniging!

Door loten van de Grote Clubactie te verkopen, help je om van de doelen van “onze” vereniging werkelijkheid te maken! Help mee door loten te verkopen aan jouw familie, vrienden, en aan kennissen.

Loten verkopen doe je natuurlijk voor de club. Maar het is wel zo leuk als je zelf ook nog extra wordt beloond! Ook dit jaar geeft de Grote Clubactie weer veel gave prijzen weg. Kijk hiervoor op de site van de grote clubactie ( http://www.clubactie.nl ).

Maar ook het bestuur stelt een prijs (VVV-bon € 25,-) beschikbaar voor hij of zij die de meeste loten heeft verkocht!

Start actie

De actie gaat zaterdag 14 september weer van start. Je hebt vanaf de start tot 26 november de tijd om loten te verkopen. Voor 14 september ontvangt elk lid van Henk van Nieuwamerongen een lotenboekje met daarin 20 loten. Bij uitgifte van het lotenboekje ontvang je nog een informatiebrief over de verkoop. Als je de 20 loten hebt verkocht kan je bij hem altijd weer een nieuw boekje vragen.

Voor meer informatie kijk op http://www.clubactie.nl :

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 7 juni 2020 (Ledenvergadering)

Nieuwsbrief  6 Corona 2020

Nieuwsbrief 5 mei 2020

Nieuwsbrief januari 2020

Nieuwsbrief december 2019

Nieuwsbrief oktober 2019

Nieuwsbrief september 2019

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

nieuwsbrief 4 april 2019

nieuwsbrief maart 2019

nieuwsbrief februari 2019

nieuwsbrief extra editie januari 2019

nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief Juni 2019

Ejan wint herfsttoernooi

Ejan Herfst Kampioen

zaterdag heeft het herfst toernooi bij Petanque Barneveld plaats gevonden. Ejan mag zich de terechte winnaar noemen. Hij was samen met Henk Hudding de enigen die alle vijf partijen gewonnen hadden. Het bestaat uit vijf voor geloten partijen. Voor dit toernooi hadden zich 30 deelnemers ingeschreven.
Na de loting mocht Ejan samen met Leo aantreden tegen Ton en Pé . Op Papier een mooie partij en aan elkaar gewaagt. Door het zeer goede plaatsen van Leo moest Ton vol aan de bak met schieten. Helaas schoot het hier tekort en Pe kon wel verdedigen maar werd wel door Ejan geschoten waardoor de eindstand in het voordeel van de latere winnaar met 13-4 werd afgesloten.
De 2e werpronde moest Ejan samen met Jan van Ommering tegen Peter van Wermeskerken en Eef . Dit werd een eclatante uitslag van 13-2. De tegenstanders werden op alle fronten door eerst genoemden afgetroefd.
De 3e partij was tripletten omdat er 30 spelers zijn. Samen met Ries van Ginkel en Kylian tegen Jan Los, Ida Joustra en Els Hogenes. Dit is toch weer heel anders spelen omdat alle spelers maar 2 boules spelen. Vooral de tireur is dan in het nadeel. Het geluk van team van Ejan dat zowel hij als Kylian Los goed kunnen schieten en het andere team hoofdzakelijk Jan Los. Dit voordeel werd goed gebruikt en ook dat Ries van Ginkel ook nog goed plaatste. Ook hier was de partij een redelijk makkelijke overwinning voor team van de Beek 13-6.
De voorlaatste partij was het met Dick tegen Harry en Ineke. Het was een mooie partij er werd goed geplaatst en geschoten. Tot 7-7 was het een zeer goede partij. Vanaf dat moment begon Ineke slecht te plaatsen en Harry kon het natuurlijk alleen ook niet redden. Ineke verontschuldigde zich voor het slechte gooien van het 2e gedeelte. Het werd 13-7.
Er waren nu 3 spelers met alles gewonnen en 8 spelers met 3 gewonnen. De finale ronde kon nog een hele rare einduitslag op het bord zetten. Wanneer de drie met alles gewonnen zouden verliezen konden ze zo heel gemakkelijk het podium mislopen.
Ejan mocht de finale partij aantreden samen met Yvonne tegen Ada en Margaret. Het werd een makkelijke partij voor het team van Beek. Zowel Ada als Margaret zijn geen tirreurs waardoor zij alleen konden plaatsen. Ejan is wel een tirreur, wat de dames ook deed en probeerde de boules te dubbelen. Het werd onherroepelijk geschoten waardoor Yvonne kon bijplaatsen en de overwinning over de streep trekken. 13-5. Het was een schitterende dag met een terechte winnaar die deze dag zowel het plaatsen als het schieten goed beheerste.

Kylian tête a tête kampioen 2018

 

Kylian  téte a téte kampioen na sidderende finale tegen vader Los.

Zaterdag is op overtuigende wijze Kylian Téte a Téte kampioen van petanque Barneveld geworden. Voor dit toernooi hadden zich 22 deelnemers opgegeven die doormiddel van loting 5 wedstrijden tegen elkaar moesten spelen.

De eerste partij was tegen Margaret  door de toss te winnen gingen ze spelen op de grove baan hierbij is het van groot belang dat men hoog plaatst en trieert wat voor Kylian weinig problemen geeft en deze partij dan ook snel uitmaakte 13-1.

De tweede werpronde was tegen Ida  een speler die de klappen van de zweep kent het werd een mooie partij omdat Ida goed plaatste moest er veel geschoten worden maar Kylian die steeds minder moeite met tireren haalde alles wat in de buurt kwam weg de uitslag was 13-8

De derde ronde tegen Helma  deze partij werd door het winnen van de toss gespeeld op het middenterrein met grof grind het werd een snelle partij en met 13-6 winst omgezet.

De 4 e partij werd  Ries van Ginkel doormiddel van loting aan Kylian gekoppeld nu Ries net lid is geworden van de vereniging was dit een onmogelijke opgave voor hem en na 6 werprondes was de eindstand al bereikt 13-1.Na 4 rondes waren er nu 3 deelnemers met 4 gewonnen partijen wat genoeg zou wezen om de kruisfinales te mogen spelen gevolgd door 6 mensen die 3 partijen hadden gewonnen dus ronde 5 moest de doorslag geven wie er naar de kruisfinales mochten.

De laatste voorronde werd voor Kylian wederom een snelle partij nu moest Pe  er aan geloven uitslag 13-3 voor de andere plaatsen werd nog hard gestreden zo moets Mohamed Hourani spelen tegen Django Los om kans te maken moest hij deze winnen maar nu bleek dat toch iets te hoog en hij verloor deze dan ook met 10-13. De andere kanshebbers waren Gerrit  die ook zijn plicht deed en 5 wedstrijden won gevolgd door Jan Los die derde werd en Lammert  4 e.

Nu de uitslagen bekend waren werd er gespeeld volgens het systeem de nr 1 Kylian tegen de nummer 4 Lammert  en de nummer 2 Jan  tegen nummer 3 Gerrit . Er was besloten om deze wedstrijden te spelen voor de kantine zodat de andere mensen konden genieten van de halve finales, het werd een leuke partij zowel Lammert plaatste goed en Kylian schoot goed maar door het betere plaatsen kon Kylian deze partij winnend afsluiten 13-8 de andere partij was ook een spannende partij omdat deze twee doorgewinterde boulers precies weten hoe een ander speelt Gerrit graag op 6 meter en Jan op 9 meter de eindstand was 7-13 in het voordeel van Jan.

Nu de finale partijen bekend waren hadden we een prachtige finale voor de boeg Kylian  moest aantreden tegen vader Los en om plaats 3 en 4 Gerrit  tegen Lammert , nu was het verschil tussen de twee boulers wat groter en nu 20 minuten was de eindstand al bekend 13 -1 voor Gerrit .

De finale partij was er een om van te smullen er werd zeer goed geplaatst en geschoten waardoor vader en zoon telkens van positie wisselden dit ging zo door tot 11-11 nu kon geen van beide spelers zich meer een fout permitteren met een prachtig schot in de laatste werpronde trok Kylian  de overwinning naar zich toe.

Over de hele dag had hij laten zien dat hij op alle fronten de sterkste was en mag zich een jaar Téte a Téte kampioen van Petanque Barneveld noemen.

Petanque Barneveld te sterk voor Nijeboulers

Petanque Barneveld te sterk voor Nijeboulers
zaterdag heeft Petanque vereniging Barneveld de clubontmoeting tegen de Nijeboulers uit Nijkerk gewonnen. Ondanks dat de vereniging uit Nijkerk twee en half keer groter is al Petanque Barneveld waren de 12 beste teams uitgenodigd voor de onderlinge strijd. In de totale rangschikking van alle 60 partijen wonnen de Barnevelders er 36.
Het toernooi dat gespeeld werd aan de Gelreweg 15 mocht op een prachtige dag in Franse temperaturen van rond de 25 graden gehouden worden. De vijf voorgelote partijen werd door de computer gehusseld en zodoende wist men voor de hele dag tegen wie er gespeeld diende te worden.
De eerste werpronde was natuurlijk voor iedereen wel wat gespannen omdat er ook enkele nieuwe spelers meededen die nog nooit een toernooi hadden gespeeld en wel eens wilde proeven wat het inhield. Het was gelijk de Barnevelders die de touwtjes in handen namen en wonnen 8 van de 12 partijen. De partij van Eva en Wim tegen Els Hogenes en Peter van Wermeskerken was er een om van te smullen. De Barnevelders ontliepen elkaar geen punt tot en met de stand 11-11. De Barnevelders hadden boules voordeel maar omdat van Meerkerk toevallig een keer mis schoot en Veenendaal de laatste bal te ver gooide gaven ze de kans aan de Nijeboulers. Van Wermeskerken had nog een bal om deze laatste punt te maken en deed dat. Verlies was dan ook erg zuur voor dit team uit Barneveld wat zo goed speelde. Deze partij duurde meer dan anderhalf uur.
De tweede ronde was van hetzelfde kaliber nu werden er 8 van de 12 partijen in winst door de Barnevelders omgezet. Deze werpronde was er geen partij die er door spanning eruit sprong. Het team Eva en Wim waren erg gefrustreerd en maakte dat de 2e ronde goed door met 13-0 te winnen. Ook het team Jan en Django Los waren op dreef de 1e partij 13-2 en nu ook 13-0.
De derde partij was een zeer opvallende nu werden er maar 5 van de 12 partijen gewonnen. De verliespartijen van Barnevelders vielen heel erg op. Vooral het team Harry Hagen en Ejan van de Beek. Deze hadden beide partijen ook met 13-2 en 13-3 gewonnen. Zij hadden tegen Wil en Dick Hemeltjen geloot, op papier moest dit een makkelijke partij worden. Het team uit Nijkerk had de toss gewonnen en ging naar baan 1 een zeer gladde baan. Geen probleem voor de Barnevelders. Het tegendeel werd een feit. Het plaatsen en schieten was van een bijzonder slecht kaliber waardoor deze partij met 12-13 verloren werd. Het was een terechte overwinning voor de Nijeboulers. Het team Django en Jan Los had wederom weer met 13-0 gewonnen.
De voorlaatste partij was het resultaat weer in het voordeel van de Barnevelders 8 van de 12 gewonnen. Django en Jan Los lieten er weer geen gras over groeien 13-1. Ejan van de Beek en Harry Hagen hadden zich herpakt en wonnen van het dames team Ada van de Pol en Dinie Bralts met 13-9. Gerrit Methorst en Jan van Elten hadden zich na de 1e ronde verloren te hebben goed herpakt en hadden ook 3 partijen gewonnen. Team Lammert Brons en Kylian Los ook 3. Bij de Nijeboulers was er Riet van Dijk met Ida van de Beek die 4 gewonnen partijen. Vader en zoon Evert hadden 3 partijen gewonnen.
De finale partijen waren natuurlijk de mooiste en iedereen die kans maakte op de prijzen waren al aan het tellen. De onderlinge confrontatie was al binnen nu het individuele gedeelte nog.
De loting had vooraf al bepaald dat de laatste partij team 1 tegen 17 was. Het was Django en Jan Los tegen Riet van Dijk en Ida van de Beek. Beide teams die tot dusver bovenaan stonden. Alleen het saldo was in het voordeel van de Barnevelders. De Nijeboulers hadden de toss en gingen naar baan 19 mooie betrouwbare baan waar je goed slepend kunt schieten en goed plaatsen. Het werd geen partij 13-2 in het voordeel van vader en zoon Los die deze dag in werkelijke topvorm verkeerden en geen tegenstand te groot was. Met een gemiddelde van 13-1 zegt genoeg.
Individueel klassement. 1e Django en Jan Los, 2e Ejan van de Beek en Harry Hagen, 3e Allard en Daniels Everts, 4e Riet van Dijk en Ida van de Beek en 5e Gerrit Methorst en Jan van Elten. Om de 4e plaats moest een barrage van 7 punten gespeeld worden. Zij waren gelijk geëindigd met 4 gewonnen en 22 pluspunten die uiteindelijk door het team van de Nijeboulers is gewonnen.
Sportcijfers:
1. Django Los, Jan Los 5 + 60 Petanque Barneveld
2. Ejan van de Beek, Harry Hagen 4 + 31 Petanque Barneveld
3. Allard en Daniel Everts 4 + 25 Nijeboulers
4. Riet van Dijk, Ida van de Beek 4 + 22 Nijeboulers
5. Gerrit Methorst, Jan van Elten 4 + 22 Petanque Barneveld
6. Lammert Brons, Kylian Los 4 + 16 Petanque Barneveld
7. Ada Germeraad, Arie Stitselaar 3 + 9 Petanque Barneveld
8. Eef van de Beek, Henk van Nieuwamerongen 3 + 9 Petanque Barneveld
9. Erika en Jonathan Everts 3 + 7 Nijeboulers
10. Wil Mastenbroek,Harry de Gunst 3 + 6 Nijeboulers
11. Lotty Neumann, Jur van Ginkel 3 + 2 Petanque Barneveld
12. Joke de Ruiter, Johan van ’t Klooster 3 + 0 Petanque Barneveld
13. Nicoline Kwakkelstein, Ineke Verburgh 2 – 4 Petanque Barneveld
14. Els Hogenes, Peter van Wermeskerken 2 – 13 Nijeboulers
15. Roos van de Akker, Henk Bruinekool 2 – 13 Nijeboulers
16. Wil en Dick Hemeltjen 2 – 14 Nijeboulers
17. Henk Hendriksen, Wilfried Hittorf 2 – 17 Petanque Barneveld
18. Margaret van Barneveld, Pé Fabriek 2 – 19 Petanque Barneveld
19. Eva van Meerkerk, Wim Veenendaal 1 – 4 Petanque Barneveld
20. Ada van de Pol, Dinie Bralts 1 – 19 Nijeboulers
21. Kees Bosveld, Theo de Leeuw 1 – 22 Nijeboulers
22. Corry van de Huure, Kees Both 1 – 22 Nijeboulers
23. Hammy Kroneman, Janny de Gunst 1 – 31 Nijeboulers
24. Inge Gijsbertie Hodenpijl, Karel van Turenhout 0 – 31 Nijeboulers

Wouter Bakker overleden

Wouter BakkerBeste leden

Zaterdag middag 3 februari bereikte ons na afloop van de wedstrijden het trieste bericht dat omstreeks 16.40 uur in het ziekenhuis in Amersfoort ons lid Wouter Bakker is overleden. Hij is 84 jaar geworden. Enige tijd geleden werd hij wegens hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Vanuit de vereniging is geregeld geprobeerd om contact met hem te krijgen om naar zijn gezondheid te informeren. Dat is niet gelukt, totdat wij vanmiddag van een woordvoerder van de familie hoorden dat hij is overleden.
De aanwezige leden hebben ter nagedachtenis aan Wouter een moment stilte in acht genomen.

Wouter is één van de oudste leden van de vereniging en speelde al mee op het terrein van ODIK in Voorthuizen. Na de splitsing is hij overgestapt naar de vereniging aan de Gelreweg. Ondanks dat hij al langere tijd ziek was en zijn krachten afnamen speelde hij voor enkele jaren nog trouw zijn partijen. Later toen dat niet meer ging, was hij bijna altijd aanwezig op onze speeldagen. Wij zullen zijn vertrouwde gezicht en zijn ingezonden stukken in de Rolleboel missen. Wij wensen familie , vrienden en bekenden van Wout heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

Bestuur Petanque Barneveld