Verkiezing Club van het Jaar

Beste mensen van Petanque Barneveld,

In 2019 hebben jullie deelgenomen aan de Verkiezing Club van het Jaar. Petanque Barneveld behoort dit jaar opnieuw tot de genomineerden en maakt daarmee weer kans op de titel in de gemeente Barneveld, de provincie Gelderland en misschien wel de landelijke titel.

Het is een uitdagend jaar geweest voor alle sportclubs en cultuurverengingen. Desondanks was de veerkracht groter dan ooit en namen veel clubs mooie initiatieven om de verbondenheid met de leden en de buurt te behouden. Zet Petanque Barneveld in de schijnwerpers en laat jullie veerkracht zien. Juist in deze tijd verdienen jullie dit podium!

Bij de vorige editie hebben jullie een motivatie gegeven waarom Petanque Barneveld Club van het Jaar wordt. Graag ontvangen wij een actuele motivatie waarin jullie vertellen wat jullie club bijzonder maakt. Vertel ons bijvoorbeeld wat jullie club deed voor de leden tijdens de Corona-periode. Kortom: toon de veerkracht van jullie vereniging/stichting! Deze motivatie is heel belangrijk bij de toekenning van de Wildcard en keuze van de provinciewinnaars door de jury. Neem er dus even de tijd voor. De motivatie mag maximaal 2000 tekens bevatten en alleen als tekst worden aangeleverd. Je kunt jullie motivatie uiterlijk maandag 12 april versturen naar vragen@clubvanhetjaar.nl.

Hoe het werkt voor Petanque Barneveld

Het publiek kan vanaf 19 april tot 24 mei op Petanque Barneveld stemmen via https://www.clubvanhetjaar.nl/petanque-barneveld. Communiceer deze link met jullie leden en achterban om zoveel mogelijk stemmen te werven.

De Gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. Je hebt minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar in Barneveld.

De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (top 5 op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. In deze fase gaat het om de opgegeven motivatie waarom jouw club ‘Club van het Jaar’ zou moeten worden.

Dit jaar introduceren we een ‘wildcard’ voor een sportclub én een cultuurvereniging. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom zij de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Hierbij kijken we naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant.

De vakjury kiest uiteindelijk de landelijke winnaar in de categorie sport en cultuur. Als winnaar ontvang je naast erkenning en waardering voor al het moois dat op jullie club plaatsvindt, een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo om Petanque Barneveld extra in de schijnwerpers te zetten. Lees hier meer over de verkiezing.

 Zaterdag 6 maart hervatting spelmiddag

 Zaterdag 6 maart hervatting spelmiddag op zaterdag

Met ingang van 3 maart worden de Coronaregels weer iets versoepelt. Daarnaast is gemerkt dat de behoefte om weer op het terrein te kunnen boulen groot is, zeker nu het mooie weer in aantocht is. Het is uitsluitend mogelijk om met 2 personen (tête a tête) te spelen. Via de NJBB hebben we informatie ontvangen over het huidige protocol. De NJBB gaat er vanuit dat er onder strikte voorwaarden in beperkte mate gespeeld kan worden.  Zij geeft daarbij duidelijke handvatten. Daarom is besloten om onze accommodatie van 6 maart op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur te openen. Het bij elkaar kunnen komen en het boulen heeft voor leden een belangrijke sociale functie.

Onderstaande maatregelen blijven tot maandag 15 maart van kracht:

·         Binnenruimtes (boulodromes), sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten tot maandag 15 maart;

·         In de buitenlucht mag gesport worden, met een maximale groepsgrootte van 2 personen in de leeftijdscategorie boven de 27 jaar. Echter is dit alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling         1,5 meter afstand te houden. Tot de 27 jaar gelden deze restricties niet;

·         Het aantal spelers per baan ouder dan 27 betreft maximaal 2 personen, waarbij spelers te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden;

·         Het organiseren van competities, toernooien, husselavonden, uitwisselingen of andersoortige activiteiten binnen de vereniging is niet toegestaan;

·         Het is voor spelers boven de 27 jaar alleen mogelijk om in tête-à-tête tegen dezelfde tegenstander te spelen om wisselingen te voorkomen;

·         Publiek is niet toegestaan;

Spelregels

·         Het is voor spelers boven de 27 jaar alleen mogelijk om in tête-à-tête tegen dezelfde tegenstander te spelen om wisselingen te voorkomen; Er wordt op speeldagen niet van tegenstander           gewisseld

·         Het terrein is uitsluitend op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend;

·         Vooraf spreek je thuis al af met een tegenspeler af. Dit kan je doen door een lid waarmee je wilt gaan spelen op te bellen. Hiervoor is de telefoonlijst toegevoegd aan deze mail.  Kom dus niet 

       zonder tegenstander naar het terrein;

·         Het aantal partijen dat je met je tegenstander speelt spreken de spelers zelf af. Na beëindiging van de laatste partijen, voor 16.00 uur, verlaat je het terrein.

·         Houdt je ten allen tijde aan de corona regels, zoals die eerder bekend gemaakt zijn.

·         Er zal gelegenheid zijn om koffie of thee te kopen, hiervoor is een afhaal loket via de keukendeur. De kantine is gesloten.

·         Het meebrengen van eigen drank en/of etenswaren is niet toegestaan.

·         De corona-maatregelen, die al eerder door Petanque Barneveld zijn bekend gemaakt, blijven van kracht. 

Het bestuur van Petanque Barneveld

In Memoriam: Gerrit Bunt

Beste bouler

Ons oud-lid Gert Bunt uit Voorthuizen is afgelopen zaterdag (23 januari) overleden. Hij is 75 jaar geworden.  

Gert is bijna 24 jaar lid geweest van onze vereniging, waarvan zo’n 10 jaar penningmeester. In 2006 legde hij zijn functie neer als penningmeester, maar de financiële jaarverslagen van de vereniging heeft hij daarna nog vele jaren verzorgd. Mede door zijn financiële inzicht konden leningen, die werden aangegaan vanwege de verhuizing van de vereniging van Voorthuizen naar Barneveld en inrichting van de huidige accommodatie, binnen enkele jaren terug betaald worden. 

Gert was al enkele jaren ziek en kwam daardoor sporadisch nog bij de vereniging maar desondanks bleef hij zich inzetten voor de vereniging. Eind 2019 heeft hij om gezondheidsredenen zijn lidmaatschap beëindigd. 

Door de corona-crisis is het niet mogelijk om de nabestaanden persoonlijk te condoleren of zijn uitvaart bij te wonen. In de rouwadvertentie (zie bijlage) staat correspondentieadres waar je je condoleance naar toe kunt sturen. Margaret zal gevraagd worden om namens de vereniging de nabestaanden te condoleren met dit verlies. 

Namens het bestuur,

Wim Veenendaal

(secretaris)

Uitslag Rabo ClubSupport 2020

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom bieden zij clubs een steuntje in de rug. Ook wij deden dit jaar mee met Rabo ClubSupport. Met een heel mooi bestedingsdoel. Zo maken wij onze club en de buurt een beetje sterker! Bedankt voor alle stemmen! Klik HIER en bekijk de video die speciaal voor ons is gemaakt. K

Grote Clubactie 2020

Zaterdag 19 september 2020 gaat de Grote Clubactie van start! Petanque Barneveld doet ook mee en natuurlijk willen we zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is sparen voor onze eigen bijdrage aan de realisatie van een boulodrome.

Een lot kost € 3,-, waarvan 80% (€ ofwel 2,40 per lot) naar onze clubkas gaat! Bovendien maken kopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een bedrag van € 100.000,-. 

Je kunt dit jaar op een eenvoudige wijze online loten kopen. Klik daarvoor op deze link om de bestelpagina te openen.  Je kan ook de OCR-code scannen met je telefoon. 

Zo help je ons met het realiseren van een boulodrome.

https://clubactie.nl/lot/petanque-barneveld/445731

Agenda Toernooien

Door op de link te klikken, treffen jullie de agenda aan van de toernooien van 2021. Hiervoor kun je je jezelf, afhankelijk van de maatregelen ingevolge COVID-19, inschrijven.

Toernooikalender 2021

Zoals jullie kunnen zien is lang niet alle informatie aanwezig, het document zal dan ook bijgewerkt worden zodra we meer weten.

Ejan wint herfsttoernooi

Ejan Herfst Kampioen

zaterdag heeft het herfst toernooi bij Petanque Barneveld plaats gevonden. Ejan mag zich de terechte winnaar noemen. Hij was samen met Henk Hudding de enigen die alle vijf partijen gewonnen hadden. Het bestaat uit vijf voor geloten partijen. Voor dit toernooi hadden zich 30 deelnemers ingeschreven.
Na de loting mocht Ejan samen met Leo aantreden tegen Ton en Pé . Op Papier een mooie partij en aan elkaar gewaagt. Door het zeer goede plaatsen van Leo moest Ton vol aan de bak met schieten. Helaas schoot het hier tekort en Pe kon wel verdedigen maar werd wel door Ejan geschoten waardoor de eindstand in het voordeel van de latere winnaar met 13-4 werd afgesloten.
De 2e werpronde moest Ejan samen met Jan van Ommering tegen Peter van Wermeskerken en Eef . Dit werd een eclatante uitslag van 13-2. De tegenstanders werden op alle fronten door eerst genoemden afgetroefd.
De 3e partij was tripletten omdat er 30 spelers zijn. Samen met Ries van Ginkel en Kylian tegen Jan Los, Ida Joustra en Els Hogenes. Dit is toch weer heel anders spelen omdat alle spelers maar 2 boules spelen. Vooral de tireur is dan in het nadeel. Het geluk van team van Ejan dat zowel hij als Kylian Los goed kunnen schieten en het andere team hoofdzakelijk Jan Los. Dit voordeel werd goed gebruikt en ook dat Ries van Ginkel ook nog goed plaatste. Ook hier was de partij een redelijk makkelijke overwinning voor team van de Beek 13-6.
De voorlaatste partij was het met Dick tegen Harry en Ineke. Het was een mooie partij er werd goed geplaatst en geschoten. Tot 7-7 was het een zeer goede partij. Vanaf dat moment begon Ineke slecht te plaatsen en Harry kon het natuurlijk alleen ook niet redden. Ineke verontschuldigde zich voor het slechte gooien van het 2e gedeelte. Het werd 13-7.
Er waren nu 3 spelers met alles gewonnen en 8 spelers met 3 gewonnen. De finale ronde kon nog een hele rare einduitslag op het bord zetten. Wanneer de drie met alles gewonnen zouden verliezen konden ze zo heel gemakkelijk het podium mislopen.
Ejan mocht de finale partij aantreden samen met Yvonne tegen Ada en Margaret. Het werd een makkelijke partij voor het team van Beek. Zowel Ada als Margaret zijn geen tirreurs waardoor zij alleen konden plaatsen. Ejan is wel een tirreur, wat de dames ook deed en probeerde de boules te dubbelen. Het werd onherroepelijk geschoten waardoor Yvonne kon bijplaatsen en de overwinning over de streep trekken. 13-5. Het was een schitterende dag met een terechte winnaar die deze dag zowel het plaatsen als het schieten goed beheerste.

Kylian tête a tête kampioen 2018

 

Kylian  téte a téte kampioen na sidderende finale tegen vader Los.

Zaterdag is op overtuigende wijze Kylian Téte a Téte kampioen van petanque Barneveld geworden. Voor dit toernooi hadden zich 22 deelnemers opgegeven die doormiddel van loting 5 wedstrijden tegen elkaar moesten spelen.

De eerste partij was tegen Margaret  door de toss te winnen gingen ze spelen op de grove baan hierbij is het van groot belang dat men hoog plaatst en trieert wat voor Kylian weinig problemen geeft en deze partij dan ook snel uitmaakte 13-1.

De tweede werpronde was tegen Ida  een speler die de klappen van de zweep kent het werd een mooie partij omdat Ida goed plaatste moest er veel geschoten worden maar Kylian die steeds minder moeite met tireren haalde alles wat in de buurt kwam weg de uitslag was 13-8

De derde ronde tegen Helma  deze partij werd door het winnen van de toss gespeeld op het middenterrein met grof grind het werd een snelle partij en met 13-6 winst omgezet.

De 4 e partij werd  Ries van Ginkel doormiddel van loting aan Kylian gekoppeld nu Ries net lid is geworden van de vereniging was dit een onmogelijke opgave voor hem en na 6 werprondes was de eindstand al bereikt 13-1.Na 4 rondes waren er nu 3 deelnemers met 4 gewonnen partijen wat genoeg zou wezen om de kruisfinales te mogen spelen gevolgd door 6 mensen die 3 partijen hadden gewonnen dus ronde 5 moest de doorslag geven wie er naar de kruisfinales mochten.

De laatste voorronde werd voor Kylian wederom een snelle partij nu moest Pe  er aan geloven uitslag 13-3 voor de andere plaatsen werd nog hard gestreden zo moets Mohamed Hourani spelen tegen Django Los om kans te maken moest hij deze winnen maar nu bleek dat toch iets te hoog en hij verloor deze dan ook met 10-13. De andere kanshebbers waren Gerrit  die ook zijn plicht deed en 5 wedstrijden won gevolgd door Jan Los die derde werd en Lammert  4 e.

Nu de uitslagen bekend waren werd er gespeeld volgens het systeem de nr 1 Kylian tegen de nummer 4 Lammert  en de nummer 2 Jan  tegen nummer 3 Gerrit . Er was besloten om deze wedstrijden te spelen voor de kantine zodat de andere mensen konden genieten van de halve finales, het werd een leuke partij zowel Lammert plaatste goed en Kylian schoot goed maar door het betere plaatsen kon Kylian deze partij winnend afsluiten 13-8 de andere partij was ook een spannende partij omdat deze twee doorgewinterde boulers precies weten hoe een ander speelt Gerrit graag op 6 meter en Jan op 9 meter de eindstand was 7-13 in het voordeel van Jan.

Nu de finale partijen bekend waren hadden we een prachtige finale voor de boeg Kylian  moest aantreden tegen vader Los en om plaats 3 en 4 Gerrit  tegen Lammert , nu was het verschil tussen de twee boulers wat groter en nu 20 minuten was de eindstand al bekend 13 -1 voor Gerrit .

De finale partij was er een om van te smullen er werd zeer goed geplaatst en geschoten waardoor vader en zoon telkens van positie wisselden dit ging zo door tot 11-11 nu kon geen van beide spelers zich meer een fout permitteren met een prachtig schot in de laatste werpronde trok Kylian  de overwinning naar zich toe.

Over de hele dag had hij laten zien dat hij op alle fronten de sterkste was en mag zich een jaar Téte a Téte kampioen van Petanque Barneveld noemen.

Petanque Barneveld te sterk voor Nijeboulers

Petanque Barneveld te sterk voor Nijeboulers
zaterdag heeft Petanque vereniging Barneveld de clubontmoeting tegen de Nijeboulers uit Nijkerk gewonnen. Ondanks dat de vereniging uit Nijkerk twee en half keer groter is al Petanque Barneveld waren de 12 beste teams uitgenodigd voor de onderlinge strijd. In de totale rangschikking van alle 60 partijen wonnen de Barnevelders er 36.
Het toernooi dat gespeeld werd aan de Gelreweg 15 mocht op een prachtige dag in Franse temperaturen van rond de 25 graden gehouden worden. De vijf voorgelote partijen werd door de computer gehusseld en zodoende wist men voor de hele dag tegen wie er gespeeld diende te worden.
De eerste werpronde was natuurlijk voor iedereen wel wat gespannen omdat er ook enkele nieuwe spelers meededen die nog nooit een toernooi hadden gespeeld en wel eens wilde proeven wat het inhield. Het was gelijk de Barnevelders die de touwtjes in handen namen en wonnen 8 van de 12 partijen. De partij van Eva en Wim tegen Els Hogenes en Peter van Wermeskerken was er een om van te smullen. De Barnevelders ontliepen elkaar geen punt tot en met de stand 11-11. De Barnevelders hadden boules voordeel maar omdat van Meerkerk toevallig een keer mis schoot en Veenendaal de laatste bal te ver gooide gaven ze de kans aan de Nijeboulers. Van Wermeskerken had nog een bal om deze laatste punt te maken en deed dat. Verlies was dan ook erg zuur voor dit team uit Barneveld wat zo goed speelde. Deze partij duurde meer dan anderhalf uur.
De tweede ronde was van hetzelfde kaliber nu werden er 8 van de 12 partijen in winst door de Barnevelders omgezet. Deze werpronde was er geen partij die er door spanning eruit sprong. Het team Eva en Wim waren erg gefrustreerd en maakte dat de 2e ronde goed door met 13-0 te winnen. Ook het team Jan en Django Los waren op dreef de 1e partij 13-2 en nu ook 13-0.
De derde partij was een zeer opvallende nu werden er maar 5 van de 12 partijen gewonnen. De verliespartijen van Barnevelders vielen heel erg op. Vooral het team Harry Hagen en Ejan van de Beek. Deze hadden beide partijen ook met 13-2 en 13-3 gewonnen. Zij hadden tegen Wil en Dick Hemeltjen geloot, op papier moest dit een makkelijke partij worden. Het team uit Nijkerk had de toss gewonnen en ging naar baan 1 een zeer gladde baan. Geen probleem voor de Barnevelders. Het tegendeel werd een feit. Het plaatsen en schieten was van een bijzonder slecht kaliber waardoor deze partij met 12-13 verloren werd. Het was een terechte overwinning voor de Nijeboulers. Het team Django en Jan Los had wederom weer met 13-0 gewonnen.
De voorlaatste partij was het resultaat weer in het voordeel van de Barnevelders 8 van de 12 gewonnen. Django en Jan Los lieten er weer geen gras over groeien 13-1. Ejan van de Beek en Harry Hagen hadden zich herpakt en wonnen van het dames team Ada van de Pol en Dinie Bralts met 13-9. Gerrit Methorst en Jan van Elten hadden zich na de 1e ronde verloren te hebben goed herpakt en hadden ook 3 partijen gewonnen. Team Lammert Brons en Kylian Los ook 3. Bij de Nijeboulers was er Riet van Dijk met Ida van de Beek die 4 gewonnen partijen. Vader en zoon Evert hadden 3 partijen gewonnen.
De finale partijen waren natuurlijk de mooiste en iedereen die kans maakte op de prijzen waren al aan het tellen. De onderlinge confrontatie was al binnen nu het individuele gedeelte nog.
De loting had vooraf al bepaald dat de laatste partij team 1 tegen 17 was. Het was Django en Jan Los tegen Riet van Dijk en Ida van de Beek. Beide teams die tot dusver bovenaan stonden. Alleen het saldo was in het voordeel van de Barnevelders. De Nijeboulers hadden de toss en gingen naar baan 19 mooie betrouwbare baan waar je goed slepend kunt schieten en goed plaatsen. Het werd geen partij 13-2 in het voordeel van vader en zoon Los die deze dag in werkelijke topvorm verkeerden en geen tegenstand te groot was. Met een gemiddelde van 13-1 zegt genoeg.
Individueel klassement. 1e Django en Jan Los, 2e Ejan van de Beek en Harry Hagen, 3e Allard en Daniels Everts, 4e Riet van Dijk en Ida van de Beek en 5e Gerrit Methorst en Jan van Elten. Om de 4e plaats moest een barrage van 7 punten gespeeld worden. Zij waren gelijk geëindigd met 4 gewonnen en 22 pluspunten die uiteindelijk door het team van de Nijeboulers is gewonnen.
Sportcijfers:
1. Django Los, Jan Los 5 + 60 Petanque Barneveld
2. Ejan van de Beek, Harry Hagen 4 + 31 Petanque Barneveld
3. Allard en Daniel Everts 4 + 25 Nijeboulers
4. Riet van Dijk, Ida van de Beek 4 + 22 Nijeboulers
5. Gerrit Methorst, Jan van Elten 4 + 22 Petanque Barneveld
6. Lammert Brons, Kylian Los 4 + 16 Petanque Barneveld
7. Ada Germeraad, Arie Stitselaar 3 + 9 Petanque Barneveld
8. Eef van de Beek, Henk van Nieuwamerongen 3 + 9 Petanque Barneveld
9. Erika en Jonathan Everts 3 + 7 Nijeboulers
10. Wil Mastenbroek,Harry de Gunst 3 + 6 Nijeboulers
11. Lotty Neumann, Jur van Ginkel 3 + 2 Petanque Barneveld
12. Joke de Ruiter, Johan van ’t Klooster 3 + 0 Petanque Barneveld
13. Nicoline Kwakkelstein, Ineke Verburgh 2 – 4 Petanque Barneveld
14. Els Hogenes, Peter van Wermeskerken 2 – 13 Nijeboulers
15. Roos van de Akker, Henk Bruinekool 2 – 13 Nijeboulers
16. Wil en Dick Hemeltjen 2 – 14 Nijeboulers
17. Henk Hendriksen, Wilfried Hittorf 2 – 17 Petanque Barneveld
18. Margaret van Barneveld, Pé Fabriek 2 – 19 Petanque Barneveld
19. Eva van Meerkerk, Wim Veenendaal 1 – 4 Petanque Barneveld
20. Ada van de Pol, Dinie Bralts 1 – 19 Nijeboulers
21. Kees Bosveld, Theo de Leeuw 1 – 22 Nijeboulers
22. Corry van de Huure, Kees Both 1 – 22 Nijeboulers
23. Hammy Kroneman, Janny de Gunst 1 – 31 Nijeboulers
24. Inge Gijsbertie Hodenpijl, Karel van Turenhout 0 – 31 Nijeboulers