Algemene Leden Vergadering 2021

Het bestuur van Petanque Barneveld nodigt je van harte uit voor de algemene ledenvergadering op dinsdag 13 juli 2021, om 18.30 uur in ons onderkomen de “après boules”. Het is mogelijk dat je niet meer over alle vergaderstukken beschikt daarom zijn, bij de mail die op 23 juni 2021 aan alle leden is verzonden, als bijlage alle relevante stukken voor de vergadering nogmaals toegestuurd. Deze toegestuurde stukken zijn up to date. Vriendelijke groet,

Wim Veenendaal
(secretaris)

Verkiezing Club van het Jaar

Beste mensen van Petanque Barneveld,

In 2019 hebben jullie deelgenomen aan de Verkiezing Club van het Jaar. Petanque Barneveld behoort dit jaar opnieuw tot de genomineerden en maakt daarmee weer kans op de titel in de gemeente Barneveld, de provincie Gelderland en misschien wel de landelijke titel.

Het is een uitdagend jaar geweest voor alle sportclubs en cultuurverengingen. Desondanks was de veerkracht groter dan ooit en namen veel clubs mooie initiatieven om de verbondenheid met de leden en de buurt te behouden. Zet Petanque Barneveld in de schijnwerpers en laat jullie veerkracht zien. Juist in deze tijd verdienen jullie dit podium!

Bij de vorige editie hebben jullie een motivatie gegeven waarom Petanque Barneveld Club van het Jaar wordt. Graag ontvangen wij een actuele motivatie waarin jullie vertellen wat jullie club bijzonder maakt. Vertel ons bijvoorbeeld wat jullie club deed voor de leden tijdens de Corona-periode. Kortom: toon de veerkracht van jullie vereniging/stichting! Deze motivatie is heel belangrijk bij de toekenning van de Wildcard en keuze van de provinciewinnaars door de jury. Neem er dus even de tijd voor. De motivatie mag maximaal 2000 tekens bevatten en alleen als tekst worden aangeleverd. Je kunt jullie motivatie uiterlijk maandag 12 april versturen naar vragen@clubvanhetjaar.nl.

Hoe het werkt voor Petanque Barneveld

Het publiek kan vanaf 19 april tot 24 mei op Petanque Barneveld stemmen via https://www.clubvanhetjaar.nl/petanque-barneveld. Communiceer deze link met jullie leden en achterban om zoveel mogelijk stemmen te werven.

De Gemeentewinnaars worden bepaald op basis van het aantal stemmen. Je hebt minimaal 50 stemmen nodig om in aanmerking te kunnen komen voor de titel van gemeentewinnaar in Barneveld.

De jury kiest vervolgens per provincie uit de top 5 van gemeentewinnaars (top 5 op basis van het aantal stemmen) de provinciewinnaar. In deze fase gaat het om de opgegeven motivatie waarom jouw club ‘Club van het Jaar’ zou moeten worden.

Dit jaar introduceren we een ‘wildcard’ voor een sportclub én een cultuurvereniging. Deze clubs worden gekozen door de jury op basis van de opgegeven motivatie waarom zij de titel ‘Club van het Jaar’ verdienen. Hierbij kijken we naar de getoonde veerkracht en gave initiatieven die het afgelopen jaar ondernomen zijn. Het aantal verkregen stemmen is hierbij niet relevant.

De vakjury kiest uiteindelijk de landelijke winnaar in de categorie sport en cultuur. Als winnaar ontvang je naast erkenning en waardering voor al het moois dat op jullie club plaatsvindt, een masterclass naar keuze van een expert en een professionele promovideo om Petanque Barneveld extra in de schijnwerpers te zetten. Lees hier meer over de verkiezing.

 Zaterdag 6 maart hervatting spelmiddag

 Zaterdag 6 maart hervatting spelmiddag op zaterdag

Met ingang van 3 maart worden de Coronaregels weer iets versoepelt. Daarnaast is gemerkt dat de behoefte om weer op het terrein te kunnen boulen groot is, zeker nu het mooie weer in aantocht is. Het is uitsluitend mogelijk om met 2 personen (tête a tête) te spelen. Via de NJBB hebben we informatie ontvangen over het huidige protocol. De NJBB gaat er vanuit dat er onder strikte voorwaarden in beperkte mate gespeeld kan worden.  Zij geeft daarbij duidelijke handvatten. Daarom is besloten om onze accommodatie van 6 maart op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur te openen. Het bij elkaar kunnen komen en het boulen heeft voor leden een belangrijke sociale functie.

Onderstaande maatregelen blijven tot maandag 15 maart van kracht:

·         Binnenruimtes (boulodromes), sportkantines, kleedkamers en douches zijn gesloten tot maandag 15 maart;

·         In de buitenlucht mag gesport worden, met een maximale groepsgrootte van 2 personen in de leeftijdscategorie boven de 27 jaar. Echter is dit alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling         1,5 meter afstand te houden. Tot de 27 jaar gelden deze restricties niet;

·         Het aantal spelers per baan ouder dan 27 betreft maximaal 2 personen, waarbij spelers te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden;

·         Het organiseren van competities, toernooien, husselavonden, uitwisselingen of andersoortige activiteiten binnen de vereniging is niet toegestaan;

·         Het is voor spelers boven de 27 jaar alleen mogelijk om in tête-à-tête tegen dezelfde tegenstander te spelen om wisselingen te voorkomen;

·         Publiek is niet toegestaan;

Spelregels

·         Het is voor spelers boven de 27 jaar alleen mogelijk om in tête-à-tête tegen dezelfde tegenstander te spelen om wisselingen te voorkomen; Er wordt op speeldagen niet van tegenstander           gewisseld

·         Het terrein is uitsluitend op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend;

·         Vooraf spreek je thuis al af met een tegenspeler af. Dit kan je doen door een lid waarmee je wilt gaan spelen op te bellen. Hiervoor is de telefoonlijst toegevoegd aan deze mail.  Kom dus niet 

       zonder tegenstander naar het terrein;

·         Het aantal partijen dat je met je tegenstander speelt spreken de spelers zelf af. Na beëindiging van de laatste partijen, voor 16.00 uur, verlaat je het terrein.

·         Houdt je ten allen tijde aan de corona regels, zoals die eerder bekend gemaakt zijn.

·         Er zal gelegenheid zijn om koffie of thee te kopen, hiervoor is een afhaal loket via de keukendeur. De kantine is gesloten.

·         Het meebrengen van eigen drank en/of etenswaren is niet toegestaan.

·         De corona-maatregelen, die al eerder door Petanque Barneveld zijn bekend gemaakt, blijven van kracht. 

Het bestuur van Petanque Barneveld

In Memoriam: Gerrit Bunt

Beste bouler

Ons oud-lid Gert Bunt uit Voorthuizen is afgelopen zaterdag (23 januari) overleden. Hij is 75 jaar geworden.  

Gert is bijna 24 jaar lid geweest van onze vereniging, waarvan zo’n 10 jaar penningmeester. In 2006 legde hij zijn functie neer als penningmeester, maar de financiële jaarverslagen van de vereniging heeft hij daarna nog vele jaren verzorgd. Mede door zijn financiële inzicht konden leningen, die werden aangegaan vanwege de verhuizing van de vereniging van Voorthuizen naar Barneveld en inrichting van de huidige accommodatie, binnen enkele jaren terug betaald worden. 

Gert was al enkele jaren ziek en kwam daardoor sporadisch nog bij de vereniging maar desondanks bleef hij zich inzetten voor de vereniging. Eind 2019 heeft hij om gezondheidsredenen zijn lidmaatschap beëindigd. 

Door de corona-crisis is het niet mogelijk om de nabestaanden persoonlijk te condoleren of zijn uitvaart bij te wonen. In de rouwadvertentie (zie bijlage) staat correspondentieadres waar je je condoleance naar toe kunt sturen. Margaret zal gevraagd worden om namens de vereniging de nabestaanden te condoleren met dit verlies. 

Namens het bestuur,

Wim Veenendaal

(secretaris)

Uitslag Rabo ClubSupport 2020

Voor Rabobank is een club zoveel méér dan een club. Daarom bieden zij clubs een steuntje in de rug. Ook wij deden dit jaar mee met Rabo ClubSupport. Met een heel mooi bestedingsdoel. Zo maken wij onze club en de buurt een beetje sterker! Bedankt voor alle stemmen! Klik HIER en bekijk de video die speciaal voor ons is gemaakt. K

Agenda Toernooien

Door op de link te klikken, treffen jullie de agenda aan van de toernooien van 2021. Hiervoor kun je je jezelf, afhankelijk van de maatregelen ingevolge COVID-19, inschrijven.

Toernooikalender 2021

Zoals jullie kunnen zien is lang niet alle informatie aanwezig, het document zal dan ook bijgewerkt worden zodra we meer weten.

Schaffelaar Petanque in nieuw jasje

Jan van Schaffelaar Petanque heeft zich recent een compleet nieuwe huisstijl aangemeten. Eén van de wapens in een nieuw offensief voor ledenwerving. “We zijn een gezellige en ambitieuze vereniging waar spanning en ontspanning hand in hand gaan,” legt voorzitter Harry Hagen uit. ,,Daarom vonden we dat het tijd was voor een nieuw, fris en eigentijds jasje, of -om in de sfeer te blijven- een fonkelnieuw harnas. Met deze nieuwe uitstraling zullen we ons in de komende periode ook actief profileren met als doel meer leden te werven voor onze club.’’

Lees meer

Welkom bij onze vereniging

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door:
Hoofd Sponsor Buiten-Goed
Waarom zou u nu gaan jeu de boulen?

Je bent jong en wilt gaan sporten, maar niet zo’n simpel spel
Neem de uitdaging aan om een ingewikkelde sport te beleven waarbij concentratie, behendigheid en tactiek nodig zijn!

U sport al, maar krijgt regelmatig blessures..
Jeu de boules kan als een topsport bedreven worden. Er is een volledige nationale competitie! In zomer en winter zijn er honderden toernooien. Verwarmde boulodromes bieden u de mogelijkheid om in de winter perfect te kunnen sporten. Professionele begeleiding van gediplomeerde scheidsrechters, trainers en wedstrijdleiders. En minder kans op blessures.

U bent gestopt met sporten omdat u zo druk bent met uw baan
Doe mee met deze sport – prima tegen de stress – in een leuke ambiance.

U bent al wat ouder en bent gestopt met sporten omdat het wat minder gaat
Onze sport kan ook door u recreatief gespeeld worden met contacten in een amicale omgeving.

Interesse? Bel ons of kom langs!