Schaffelaar Petanque in nieuw jasje

Jan van Schaffelaar Petanque heeft zich recent een compleet nieuwe huisstijl aangemeten. Eén van de wapens in een nieuw offensief voor ledenwerving. “We zijn een gezellige en ambitieuze vereniging waar spanning en ontspanning hand in hand gaan,” legt voorzitter Harry Hagen uit. ,,Daarom vonden we dat het tijd was voor een nieuw, fris en eigentijds jasje, of -om in de sfeer te blijven- een fonkelnieuw harnas. Met deze nieuwe uitstraling zullen we ons in de komende periode ook actief profileren met als doel meer leden te werven voor onze club.’’

In het nieuwe logo zijn de kleuren van Barneveld verwerkt met een knipoog naar Barnevelds grootste held uit de geschiedenis; Jan van Schaffelaar. Het nieuwe logo werd met applaus ontvangen door de leden van de vereniging.

Jan van Schaffelaar Petanque heeft een ontspannen karakter, zonder dat het competitieve element ontbreekt. Hagen: ,,Het leuke van deze sport is dat het heel vrijblijvend is. Er zijn drie momenten in de week dat er gespeeld wordt op ons terrein aan de Gelreweg. Toch is het beslist niet nodig om ook drie keer te komen. Er zijn leden die er altijd zijn. Anderen kiezen er voor om af en toe te spelen. Daarnaast zijn er leden die actief zijn in de regionale competitie en dus op hoog niveau spelen.’’

De vereniging is recent een actie begonnen onder het motto ‘Jan van Schaffelaar maakt sprong vooruit” om meer Barnevelders bij de sport te betrekken. ,,We hebben huis aan huis een flyer laten bezorgen waarmee belangstellenden op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met de sport. Afgelopen zaterdag leverde dat al direct resultaat op. De eerste nieuwe leden melden zich al aan.
Iedereen die wil kan vier keer gratis en vrijblijvend meespelen. Ze worden met koffie onthaald en ingewijd in het spel. Ook staat er een demonstratiedag op het programma waarop we als vereniging zullen laten zien wat we allemaal in huis hebben.” Die dag wordt gehouden op zaterdagmiddag 27 juni aanstaande.

“Jeu de boules wordt nog vaak gezien als een vakantiespelletje,” legt Hagen uit. ,,Dat is niet terecht. Petanque, zoals het spel wordt genoemd, is een sport waarbij veel meer bij komt kijken dan je op het eerste gezicht denkt. Niet alleen werptechniek, maar ook de tactiek biedt tal van mogelijkheden. Tegelijkertijd is het een zeer ontspannen sport, ideaal om de zinnen even te verzetten. We nodigen belangstellenden van harte uit om een keer bij ons te komen kijken om te zien of Petanque iets voor ze is.’’