Wouter Bakker overleden

Wouter BakkerBeste leden

Zaterdag middag 3 februari bereikte ons na afloop van de wedstrijden het trieste bericht dat omstreeks 16.40 uur in het ziekenhuis in Amersfoort ons lid Wouter Bakker is overleden. Hij is 84 jaar geworden. Enige tijd geleden werd hij wegens hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. Vanuit de vereniging is geregeld geprobeerd om contact met hem te krijgen om naar zijn gezondheid te informeren. Dat is niet gelukt, totdat wij vanmiddag van een woordvoerder van de familie hoorden dat hij is overleden.
De aanwezige leden hebben ter nagedachtenis aan Wouter een moment stilte in acht genomen.

Wouter is één van de oudste leden van de vereniging en speelde al mee op het terrein van ODIK in Voorthuizen. Na de splitsing is hij overgestapt naar de vereniging aan de Gelreweg. Ondanks dat hij al langere tijd ziek was en zijn krachten afnamen speelde hij voor enkele jaren nog trouw zijn partijen. Later toen dat niet meer ging, was hij bijna altijd aanwezig op onze speeldagen. Wij zullen zijn vertrouwde gezicht en zijn ingezonden stukken in de Rolleboel missen. Wij wensen familie , vrienden en bekenden van Wout heel veel sterkte om dit verlies te dragen.

Bestuur Petanque Barneveld

Jan Los herfst kampioen

Jan Los Herfst Kampioen 

Zaterdag heeft het herfst toernooi bij Petanque Barneveld plaats gevonden. Jan mag zich de terechte winnaar noemen. Hij was de enige die alle partijen gewonnen had. Het bestaat uit vijf voor gelote partijen. Voor dit toernooi hadden zich 25 deelnemers ingeschreven. 

Na de loting mocht Los samen met Leo Brouwer en Herman Neuman in een tripletten aantreden tegen een doubletten Nicoline Kwakkelstein en Pé Fabriek. Dit werd veroorzaakt door het oneven aantal deelnemers. Het werd een mooie partij als zou de uitslag anders vermoeden. Neuman die sinds enkele weken lid is en dit zijn 1e toernooi werd speelde alsof hij al jaren lid was. Hij legde elke boule keurig op de but waardoor Fabriek moest schieten. Zodra Kwakkelstein een boule op de but legde was dit voer voor Los die alles raak schoot. Brouwer bleef elke ronde met de boules staan en hoefde alleen maar punten te maken. De uitslag was dan ook 13-3. 

De 2e ronde was samen met Lammert Brons tegen het dames team Ineke Verbrugh en Eva van Meerkerk. Dit was een partij om van te smullen. Verbrugh plaatste echt alles op de but en Los schoot weer 100% raak. Brons had ook zijn dag een plaatste ook bijzonder goed waardoor van Meerkerk continu moest schieten. Er kwam geen eind aan deze partij er werd continu maar één punt gescoord tot 12-12 toe. De laatste beslissende ronde schoot Los een Carreau. Door de te schieten boule uit het veld te spelen en zelf op deze plaatst te blijven liggen. Een van de weinige boules die van Meerkerk miste was een feit en Los en Brons hadden nu boules voordeel waardoor zij het laatste punt konden maken en met de minimale winst van 13 -12 de overwinning opeisten. 

De 3e partij was het Jan Los met Arie Stitselaar tegen Eef van de Beek en Marien van Nes. Twee echte pointeurs (plaatsters). Ook hier was het weer Los die alles schoot en Stitselaar er goed bij kwam en af en toe ook een boule moest schieten maar dat ging perfect. 13-7. 

De voorlaatste partij was het Jan Los met Jan van Elten tegen Django Los en Harry Hagen. Hagen die tot dusver ook alle drie partijen had gewonnen zag het wel zitten om ook deze partij te winnen omdat van Elten vaak alleen maar goed speelt op gladde banen en hij de toss had en naar de grove baan ging. In het begin ging het redelijk tegen elkaar op en van Elten plaatste goed. De enige die echt slecht uit de voeten kwam was Hagen zelf. Hij worstelde met zichzelf en de grove baan. Django Los kon nog een hoop recht trekken maar kon het alleen ook niet. Jan Los maakte daar gretig gebruik van en wonnen met 13-10. 

De finale ronde was het Jan Los met Joke de Ruiter tegen een tripletten Gerrit Methorst, Margaret Stitselaar en Mohamed Hourani. Deze partij had Los meer problemen doordat Methorst op de gladde banen altijd kort op 6 meter speelt en De Ruiter daar toch veel moeite mee heeft. Hourani schoot ook goed op deze korte afstand en Stitselaar plaatse wel goed. Het was weer een partij van puntje voor puntje voor beide partijen maar ook hier was het weer dat de oude meester net iets meer klasse en inzicht heeft dan de tegenstander en zodoende de winst weer naar zich toe kon trekken 13-11. herfstkampioen 2017 JVS

Django en Carla winnen introducé toernooi

Django en Carla Los winnen Introducee-toernooi

Zaterdag heeft onder Franse temperaturen het jaarlijkse introducé toernooi plaats gevonden. Er werden vijf voorgelote partijen gespeeld. Er waren drie teams die ongeslagen waren en de pluspunten hebben de einduitslag bepaald. De kampioenen wonnen met slecht 1 punt meer als Joop en Coby Huisman. Derde werden Gerrit Methorst en Marius Kolkman.
De 1e partij was het team Los tegen Pé en Ineke fabriek. Django Los die altijd in de bovenste regionen speelt en daarbij zeer goed plaatst en schiet had geen moeite om de tegenstanders uit te schakelen. Partner Carla plaatste wisselvallig maar de tegenpartij kon er geen gebruik van maken doordat Ineke Fabriek ook wisselvallig speelde. Pé Fabriek plaatst wel goed maar het schieten gaat hem minder af. Zij verloren daardoor met 13-5.
foto introduce toernooi

Continue reading

Harry Hagen benoemd tot erelid

Harry Hagen is op 21 maart 2017 tijdens de Algemene Ledenvergadering van Petanque Barneveld benoemt tot Erelid van de vereniging. Hiermee willen de leden en het bestuur Harry bedanken voor zijn voorzitterschap van de vereniging over de afgelopen 21 jaar.

foto krant harryIn 1996, de vereniging was destijds gevestigd aan de Overhorsterweg in Voorthuizen, maar kwam door problemen in moeilijke omstandigheden terecht. Er volgde een afsplitsing.
Dat is het moment dat Harry zijn verantwoordelijkheid nam en tijdelijk voorzitter werd. En dat is dus al die tijd zo gebleven. Er waren geen andere kandidaten en er was ook geen aanleiding om hem te vervangen.

Na de Verhuizing naar Barneveld blijkt uit de stukken van de gemeente Barneveld blijkt dat Harry in 2001 contact heeft gezocht met de gemeente Barneveld. Hij had een goede argumentatie om naar de Gelreweg, destijds ingang Prins Hendrikweg, te verhuizen, hetgeen resulteerde in de medewerking van de gemeente, met de verplichting binnen 3 jaar de plannen te realiseren. Harry moest dus op zoek naar sponsoren en leningen. Dat is wonderbaarlijk goed gelukt, als je bedenkt dat er een bedrag € 57.000,- geïnvesteerd moest worden. Daar was de kous nog niet mee af. De berging bevond zich in het ernaast gelegen buurthuis en ook van alle overige faciliteiten was de vereniging aangewezen op het buurthuis. Langzaam werd het uitgebreid met eigen opslagruimten en een verblijfsruimte voor de leden. Harry bewaakte de financiën zeer goed, omdat er geen geld werd geleend en alleen met spaargeld, verkregen uit contributies en sponsorgeld betaald werd. De bankleningen konden in 2008 al terugbetaald worden, omdat onder leiding van Harry er flink gespaard werd.

In 2010 ontstond er een crisis in de vereniging. Het ledenaantal halveerde en het voortbestaan dreigde in het gedrang te komen. Harry, nog steeds tijdelijk voorzitter, gooide de handdoek niet in de ring en zette zijn schouders er nogmaals onder en hiervan uit werd er een ledenwerfactie gestart.
Hij bedacht allerlei promotieactiviteiten en zorgde dat de vereniging In Barneveld en omgeving goed bekend werd. Door zijn actie is het ledenaantal meer dan verdubbeld, zeg maar bijna verdrievoudigd.
In 2015 veranderde de vereniging op zijn voorspraak van naam, omdat de oude naam de lading niet meer droeg. De jeu de boulevereniging Jan van Schaffelaar werd omgedoopt tot Petanque Barneveld. Niet alleen de naam werd gewijzigd, maar ook het logo en de overige vormen van naamsbekendheid werden aangepast.
Harry vindt het tijd om een stap terug te doen. Hij is in maart 2017 dan ook afgetreden. Het idee van Harry om de vereniging in 1996 even uit de brand te helpen totdat er een nieuwe voorzitter was heeft 21 jaar geduurd. Daarin is hij van ongekende waarde geweest. Zijn doorzettingsvermogen en leiderschap heeft de vereniging gemaakt tot wat het nu is. Een bekendheid in Barneveld, regio en bij de NJBB (Jeudeboulebond)

Ejan van de Beek wint Husseltoernooi

Op zaterdag 17 september heeft het jaarlijkse Hussel toernooi plaats gevonden. Ejan van de Beek was verreweg de beste speler die op alle drie onderdelen bovenin eindigde. Er werd een toernooi gespeeld met vijf voorgelote partijen. Tussen door moest er op verschillende afstanden geplaatst en geschoten worden.

husseltoernooi

Bij de foto; Bovenste rij van links naar rechts; Jan van Elten, Harry Hagen, Eva van Meerkerk en Joke de Ruiter Onderste rij van Links naar rechts. Gerrit Methorst, Ejan van de Beek, Jur van Ginkel, Ton Zwezerijnen en Mohamed Hourani.

Continue reading

Django Los gekroond tot TÊTE à TÊTE kampioen 2016

Zaterdag 9 juli heeft het TÊTE à TÊTE toernooi aan de Gelreweg plaats gevonden. Door de groei van de vereniging hadden zich dit jaar 23 spelers gemeld voor het kampioenschap één tegen één. Deze spelvorm is niet door elke speler geliefd. Iedereen moet kunnen plaatsen en schieten. Maar het niveau was weer bijzonder te noemen. Er werden in de vijf voor gelote rondes verschillend gespeeld waardoor er vier spelers met alle gewonnen partijen in de kruis finales kwamen.
Lees meer

Eva en Ton winnen Henk Hendriksen toernooi 2016

Eva en Ton hebben het Henk Hendriksen Toernooi van 2016 op hun naam geschreven.