Tête a Tête

Jan Los kampioen TÊTE à TÊTÊ

Barneveld: zaterdag 11 augustus 2021 heeft het TÊTE à TÊTE Kampioenschap aan de Gelreweg plaats gevonden. Onder ideale weersomstandigheden was het een kampioenschap om van te genieten. Helaas waren er veel spelers op vakantie waardoor er slechts 20 deelnemers zich hadden ingeschreven. Er werd op bijzonder hoog niveau gespeeld. Los had in de voorrondes samen met Zoon Kylian alle vijf partijen gewonnen.

Na vijf voorgelote ronden waren er nog 2 spelers met elk 4 gewonnen partijen. Het waren Ejan van Beek 4 + 29 en Sandra Leijh 4 + 17.  Deze vier spelers moesten de kruisfinale spelen.

Jan Los moest de 1e partij in de kruifinale tegen de nummer 4 Sandra Leijh . Zij was deze dag erg goed op dreef en plaatste bijzonder goed. Los echter is een speler die alle disciplines goed beheerst. Het was geen partij Los had de toss en plaatste alles op de but. Leijh schoot nog wel maar miste soms. Los pakte alle kansen en won met 13-4.

De andere halve finale tussen Ejan van de Beek en Kylian Los was een hele mooie partij. Hier zat echt alles in. Goed plaatsen en schieten van beide zijden. De scheidsrechter moest regelmatig meten en een beslissing forceren omdat de spelers het niet eens konden worden wie er lag. Uiteindelijk won Ejan van de Beek en Kylian Los baalde enorm wat hij had graag tegenover zijn vader in de finale willen staan. 13-11

Nu ging het in de kleine finale tussen van Sandra Leijh en Kylian Los. Je kon merken dat beide speler gebrand waren om te winnen. Ook al omdat dit de zevende partij van de dag was. Dit was een partij waar de tireur (schutter) het verschil kon maken. Los was de betere en won uiteindelijk met 13-10.

De finale ging iedereen eens goed voor zitten. Ejan van de Beek die met alle toernooien hoog eindigt en Los die meer de grotere toernooien van de bond speelt waren aan elkaar gewaagd. Het werd een puntje voor puntje gevecht en beide spelers gaven geen duimbreed toe. Er werd heel goed geplaatst en weinig geschoten omdat veel boules dubbel gelegd werden als er dan geschoten werd was de eigen boules ook verloren. Het was een bijzonder tactisch spel om echt van te genieten. Tot 10-10 was het een strijd. Los kreeg toen de betere kansen en benutte deze dan ook met. Het werd 13-10. Het was een schitterende dag.