Nederland opnieuw in Lockdown

Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg in januari steeds reëler. We willen allemaal in het ziekenhuis en bij de huisarts terecht kunnen als dat nodig is. De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland vanaf zondag 19 december tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.

Onderstaand de voor onze vereniging belangrijkste consequenties:

·         Alle binnensportlocaties zijn dicht (zwemlessen uitgezonderd). Buitensportlocaties blijven geopend voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur.

·         Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand (uitsluitend tête à tête zonder dat er van tegenspeler gewisseld kan worden).

·         Volwassenen mogen geen wedstrijden spelen. Er mag uitsluitend getraind worden.

·         Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club.

·         Competities zijn niet toegestaan.

·         Er geldt een evenementenverbod. Dit is van toepassing op het oliebollentoernooi van 22 december 2021

·         Alle horeca is gesloten. Op onze accommodatie mag geen gebruik gemaakt worden van de overdekte ruimtes omdat deze als horeca zijn aangemerkt.

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen heeft het bestuur helaas moeten besluiten ook de deuren tot en met vrijdag 14 januari 2022 te sluiten.

Nationale petanque competitie (NPC) 
De eerstvolgende reguliere speelronde in de NPC staat gepland op 8 januari 2022. Deze speelronde gaat niet door. Alle inhaalwedstrijden die de komende dagen gepland staan, kunnen eveneens niet gespeeld worden. De competitieleiding beraadt zich de komende weken over de consequenties voor de NPC. Uiterlijk 7 januari 2022 wordt hierover een besluit gecommuniceerd via de reguliere communicatiekanalen.   

Voor iedereen geldt: Blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd drukte.

Ondanks deze enorme domper wenst het bestuur iedereen toch fijne kerstdagen en vooral een gezond 2022.  

Namens het bestuur van Petanque Barneveld,

Wim Veenendaal (secretaris)