Jan Los herfst kampioen

Jan Los Herfst Kampioen 

Zaterdag heeft het herfst toernooi bij Petanque Barneveld plaats gevonden. Jan mag zich de terechte winnaar noemen. Hij was de enige die alle partijen gewonnen had. Het bestaat uit vijf voor gelote partijen. Voor dit toernooi hadden zich 25 deelnemers ingeschreven. 

Na de loting mocht Los samen met Leo Brouwer en Herman Neuman in een tripletten aantreden tegen een doubletten Nicoline Kwakkelstein en Pé Fabriek. Dit werd veroorzaakt door het oneven aantal deelnemers. Het werd een mooie partij als zou de uitslag anders vermoeden. Neuman die sinds enkele weken lid is en dit zijn 1e toernooi werd speelde alsof hij al jaren lid was. Hij legde elke boule keurig op de but waardoor Fabriek moest schieten. Zodra Kwakkelstein een boule op de but legde was dit voer voor Los die alles raak schoot. Brouwer bleef elke ronde met de boules staan en hoefde alleen maar punten te maken. De uitslag was dan ook 13-3. 

De 2e ronde was samen met Lammert Brons tegen het dames team Ineke Verbrugh en Eva van Meerkerk. Dit was een partij om van te smullen. Verbrugh plaatste echt alles op de but en Los schoot weer 100% raak. Brons had ook zijn dag een plaatste ook bijzonder goed waardoor van Meerkerk continu moest schieten. Er kwam geen eind aan deze partij er werd continu maar één punt gescoord tot 12-12 toe. De laatste beslissende ronde schoot Los een Carreau. Door de te schieten boule uit het veld te spelen en zelf op deze plaatst te blijven liggen. Een van de weinige boules die van Meerkerk miste was een feit en Los en Brons hadden nu boules voordeel waardoor zij het laatste punt konden maken en met de minimale winst van 13 -12 de overwinning opeisten. 

De 3e partij was het Jan Los met Arie Stitselaar tegen Eef van de Beek en Marien van Nes. Twee echte pointeurs (plaatsters). Ook hier was het weer Los die alles schoot en Stitselaar er goed bij kwam en af en toe ook een boule moest schieten maar dat ging perfect. 13-7. 

De voorlaatste partij was het Jan Los met Jan van Elten tegen Django Los en Harry Hagen. Hagen die tot dusver ook alle drie partijen had gewonnen zag het wel zitten om ook deze partij te winnen omdat van Elten vaak alleen maar goed speelt op gladde banen en hij de toss had en naar de grove baan ging. In het begin ging het redelijk tegen elkaar op en van Elten plaatste goed. De enige die echt slecht uit de voeten kwam was Hagen zelf. Hij worstelde met zichzelf en de grove baan. Django Los kon nog een hoop recht trekken maar kon het alleen ook niet. Jan Los maakte daar gretig gebruik van en wonnen met 13-10. 

De finale ronde was het Jan Los met Joke de Ruiter tegen een tripletten Gerrit Methorst, Margaret Stitselaar en Mohamed Hourani. Deze partij had Los meer problemen doordat Methorst op de gladde banen altijd kort op 6 meter speelt en De Ruiter daar toch veel moeite mee heeft. Hourani schoot ook goed op deze korte afstand en Stitselaar plaatse wel goed. Het was weer een partij van puntje voor puntje voor beide partijen maar ook hier was het weer dat de oude meester net iets meer klasse en inzicht heeft dan de tegenstander en zodoende de winst weer naar zich toe kon trekken 13-11. herfstkampioen 2017 JVS