Django en Carla winnen introducé toernooi

Django en Carla Los winnen Introducee-toernooi

Zaterdag heeft onder Franse temperaturen het jaarlijkse introducé toernooi plaats gevonden. Er werden vijf voorgelote partijen gespeeld. Er waren drie teams die ongeslagen waren en de pluspunten hebben de einduitslag bepaald. De kampioenen wonnen met slecht 1 punt meer als Joop en Coby Huisman. Derde werden Gerrit Methorst en Marius Kolkman.
De 1e partij was het team Los tegen Pé en Ineke fabriek. Django Los die altijd in de bovenste regionen speelt en daarbij zeer goed plaatst en schiet had geen moeite om de tegenstanders uit te schakelen. Partner Carla plaatste wisselvallig maar de tegenpartij kon er geen gebruik van maken doordat Ineke Fabriek ook wisselvallig speelde. Pé Fabriek plaatst wel goed maar het schieten gaat hem minder af. Zij verloren daardoor met 13-5.
foto introduce toernooi

De 2e partij was het Los tegen Zwezerijnen. Ton Zwezerijnen die met zijn zwager Herman speelde boden goed partij en kwam verrassend op voorsprong. Doordat beide teams goed uit de voeten konden op de grove baan was het echt een boeiende partij. Ook in de partij was het schieten van Django Los doorslaggevend omdat Ton Zwezerijnen al een tijdje geblesseerde schouder heeft en niet schoot. 13-9 voor team Los.
De 3e partij was geen partij voor team Los. De tegenstanders waren Henk Hendriksen en Berend Schreuder. Zij kwamen totaal niet in de partij en 13-1 was dan ook het resultaat.
De voorlaatste ronde was het team Los tegen 2 leden van de vereniging Eef van de Beek en Ger Nijman. Nijman die sinds twee weken lid is mocht proeven om een toernooi te spelen. Was wel vermoeiend maar ontzettend mooi om te doen. Natuurlijk konden zijn geen partij leveren tegen dit jonge team. Carla Los begon zelfs ook al beter te gooien en Django schoot alles wat in de buurt kwam. Eef van de Beek plaatste nog wel redelijk maar de uitslag van 13-3 was terecht.
De finale ronde was tegen team Lex en Frank van Rootselaar. Zij speelden verrassend sterk en lieten zeker niet over zich lopen. Frank die voor het eerst boulde begon zich bijzonder goed te manifesteren en plaatste goed. Django Los schoot wel maar kwam boules tekort omdat Lex van Rootselaar ook goed plaatste beter dan Carla Los. Het was een spannende strijd wat tot 9-9 mooi gelijk op ging. Helaas kwam de underdog net iets te kort in de afwerking, de vijf partijen begon in de hitte zijn tol te eisen en het jonge team Los trok de eindzege naar zich toe. 13-9.