Jan Los blijft ook dit jaar Winterkampioen

De Wintercompetitie 2016/2017 was een zeer spannende strijd tussen de verschillende spelers in alle drie poules. Jan Los mag zich wederom weer kampioen van de vereniging noemen door alle concurrenten in de onderlinge partijen te verslaan. 2e werd Zoon Django en 3e Ejan van de Beek.

winnaars wintercompetitie 2017

Eind november is de competitie gestart met onderling strijd. In 2015/2016 was er al een ranking gemaakt voor de A.B. C poule tussen alle deelnemers. In elke poule zijn 10 deelnemers die onderling 2 keer tegen elkaar spelen. De onderlinge strijd van 7 januari was verplaatst naar maart door weersomstandigheden. Het weer kan niet in ieders voordeel werken.

De gevestigde orde had zich al vanaf het begin laten zien dat zij in de A-poule hoorden. Alleen vader en zoon Los hadden zich bovenaan genesteld. De rest van de spelers konden alle kanten op. Op het laatst had Ejan van de Beek zich nog in de top 3 gespeeld zodat deze ook in de prijzen viel. De onderlinge strijd tussen Jan Los en zoon Django Los waren toch voor Los jr beide partijen winst. Jan Los had 16 gewonnen partijen, Django Los 14 en Ejan van de Beek 12.

Ook in de B-poule was het dringen om de prijzen. Hier waren ook de spelers echt aan elkaar gewaagd. Winnaar Dick Grotenhuis  was met 14 gewonnen partijen te sterk voor de rest en promoveert rechtstreeks naar de A-Poule. Doordat Arie Stitselaar de laatste wedstrijddag niet aanwezig kon zijn werd het nog spannend wie voor de promotie degradatie mogen spelen. Het werd uiteindelijk Ada Germeraad met 12 gewonnen partijen en Jan van Elten met 11 gewonnen partijen. Deze spelers spelen 13 mei de wedstrijden tegen Henk Hendriksen en Harry Hagen uit de A-Poule.

De C-poule was in het begin moeilijk in te schatten wie de winnaar zou worden. In deze poule zit een mix van nieuwe spelers en oude rotten in het vak. Hier speelden ook 2 spelers die vroeger lid van de vereniging waren. Joop Huisman en Lammert Brons. Deze 2 spelers maakten het elkaar heel erg moeilijk. Tot aan de laatste wedstrijddag konden ze beiden nog rechtstreeks promoveren. Helaas verloor Lammert Brons een partij die hij niet hoefde te verliezen waardoor Huisman de voorsprong nam. Ook in de onderlinge confrontatie was Huisman te sterk waardoor deze terechte kampioen in de C poule werd. 3e in de poule werd Ineke Verbrugh.

Hieronder de uitlslagen in de drie poules.

 

A-POULE

 

 • Jan Los 16 + 87
 • Django Los 14 + 48
 • Ejan van de Beek 12 + 55
 • Johan van ’t Klooster 9 +  10
 • Gerrit Methorst 8 +  8
 • Eva van Meerkerk 8-   5
 • Bert Hiemstra 8 – 24
 • Harry Hagen 6 – 24
 • Henk Hendriksen 6 – 58
 • Kylian Los 3 – 68

 

B-Poule

 

 • Dick Grotenhuis 14 + 72
 • Ada Germeraad 12 + 38
 • Jan van Elten 11+ 16
 • Arie Stitselaar 10 + 39
 • Pé Fabriek 10 + 27
 • Nicoline Kwakkelstein  8 – 10
 • Wim Veenendaal  8 – 12
 • Eef van de Beek  7 + 23
 • Jur van Ginkel  7 – 234
 • Marien van Nes  1 – 37

 

C-Poule

 

 • Joop Huisman 15 + 90
 • Lammert Brons 13 + 74
 • Ineke Verbrugh 12 + 43
 • Mohamed Hourani 12 + 37
 • Henk van nieuw Amerongen 10 + 21
 • Gert Geurtsen 10 – 6
 • Lex van Rootselaar 8 – 24
 • Joke de Ruiter 4 – 27
 • Helma Jager 3 – 5
 • Margaret Stitselaar 3 – 5