Gerrit Methorst en Ejan van de Beek winnen Doubletten toernooi

Gerrit Methorst en Ejan van de Beek hebben het doubletten toernooi 2016 . Zij waren in de finale te sterk voor vader Jan en zoon Los.

Er hadden zich 13 teams voor dit spektakel opgegeven. Je speelt het hele toernooi met een vaste partner. Eerst werden er 5 voorgelote partijen gespeeld en daarna de 4 beste teams in de kruisfinales.


alle-winnaarsV.d. Beek en Methorst gingen zeer voortvarend van start. Zij wonnen alle partijen in de voorrondes met een totaal score van 5 gewonnen en 42 pluspunten. Jan en Django Los hadden 5 +52 en waren nummer 1 in de voorrondes. De andere tegenstanders in de kruisfinales waren Hagen met van ’t Klooster 5 + 40. en Hiemstra met Jansse 4 +20.

V.d. Beek en Methorst speelden als nummer 2 tegen nummer 3 Hagen en van ’t Klooster. Het was een spannende partij.  Hagen en van ’t Klooster speelden als de besten en de latere winnaars kwamen er niet aan. Zij kwamen snel met 9-3 achter. Hagen en van ’t Klooster hadden ene slechte werpronde en werd genadeloos afgestraft en kregen 5 punten tegen en was de stand 9-8. De volgende ronde pakten ze weer 2 punten en hadden ze voor het eerst in de partij een voorsprong van 10-9. Nu maakte Hagen de grote fout met ieder team nog twee boules. Methorst lag op punt. In plaats van het punt eraf te schieten ging deze plaatsen en plaatste beide boules achter de but en niet op punt. V.d. Beek had nog 2 boules over en plaatste deze perfect op punt en trok de partij naar zich toe en wonnen deze dan ook met 13-9.

De andere halve finale was tussen Jan en Django Los tegen Bert Hiemstra en Dirk-Jan Jansse. Vader en Zoon Los die met twee vingers in de neus de finale haalden, hadden nu andere tegenstanders die wel goed speelden. Het was een zware partij.  Dirk-Jan Jansse is sinds een half jaar lid en speelt al bijzonder goed voor een beginneling. Hiemstra schoot in deze partij en jammer dat deze zo af en toe miste waardoor toch de partij naar Los ging met ook 13-9.

Nu ging het er om wie kampioen doubletten 2016 werd. Los had de toss gewonnen en gingen direct naar de grove binnen banen. Methorst die toch liever de gladde banen heeft moest er maar genoegen mee nemen. Het pakte heel anders uit een mooie finale met tegenstanders die elkaar geen haarbreed toegaven. Er werd tactisch zeer goed overwogen tussen schieten of verdedigen. Het was een partij van meer dan een uur en ging puntje voor puntje. Django Los die altijd goed schiet miste hier in de finale toch wel een paar keer. Methorst en v.d. Beek profiteerden hier optimaal van. Tot de stand 9-8 in het voordeel van Los kwamen zij zeer sterk terug naar 9-9 en maakten de laatste werpronde een score van 4 punten. 13-9 . Waardoor zij de overwinning mochten opeisen. Het was een verrassende overwinning maar zeker niet onverdiend daar vader en zoon Los toch de gedoodverfde favoriet waren.

Sportcijfers:

 1. Gerrit Methorst en Ejan van de Beek
 2. Jan en Django Los
 3. Johan van ’t Klooster en Harry Hagen
 4. Bert Hiemstra en Dirk-Jan Jansse

Uitslag voorrondes:

 1. Jan en Django Los 5 + 52
 2. Gerrit Methorst en Ejan van de Beek 5 + 42
 3. Harry Hagen en Johan van ’t Klooster 5 + 40
 4. Bert Hiemstra en Dirk-Jan Jansse 4 + 20
 5. Nicoline Kwakkelstein en Pé Fabriek 3 + 5
 6. Dick Grotenhuis en Lex Rootselaar 3 – 8
 7. Kylian Los en Ton Zwezerijnen 2 – 6
 8. Eva Meerkerk en Eef van de Beek 2 – 10
 9. Ada Germeraad en Helma Jager 2 – 17
 10. Jan van Elten en Henk Hendriksen 1 – 13
 11. Joke de Ruiter en Ineke Verbrugh 1 – 20  
 12. Wim Veenendaal en Marien van Nes 1 – 22
 13. Mohamed Hourani en Joop Huisman 1 – 28