Ejan van de Beek wint Husseltoernooi

Op zaterdag 17 september heeft het jaarlijkse Hussel toernooi plaats gevonden. Ejan van de Beek was verreweg de beste speler die op alle drie onderdelen bovenin eindigde. Er werd een toernooi gespeeld met vijf voorgelote partijen. Tussen door moest er op verschillende afstanden geplaatst en geschoten worden.

husseltoernooi

Bij de foto; Bovenste rij van links naar rechts; Jan van Elten, Harry Hagen, Eva van Meerkerk en Joke de Ruiter Onderste rij van Links naar rechts. Gerrit Methorst, Ejan van de Beek, Jur van Ginkel, Ton Zwezerijnen en Mohamed Hourani.

Nadat iedereen zich had ingeschreven begon de loting. Er werd eerst een ronde doubletten gespeeld. Van de Beek werd gekoppeld aan Harry Hagen tegen Marien van Nes en Mohamed Hourani. Er werd te gemakkelijk gedacht door het team van de Beek Hagen. Zij kwamen direct de eerste werpronde al achter met 0-4. Dit kon het team niet maken en ging serieus gooien en wonnen uiteindelijk met 13-4.

Na de 1e ronde moest iedereen boules in een cirkel plaatsen op 7 en 9 meter. Daarbij konden ze de maximale punten van 15 halen. Op dit onderdeel werd Ejan van de Beek eerste met 15 punten. Hagen tweede met 13 punten en Jan van Elten en Eef van de Beek 3e met 12 punten.

De 2e ronde in het doubletten toernooi moest van de Beek aantreden met Eva van Meerkerk tegen Gerrit Methorst en Johan van ’t Klooster. Dit werd een zeer spannende partij. Tot 9-9 ging het echt tegen elkaar op en kon niemand de einduitslag voorspellen. Door toch het betere plaatsen van van de Beek en goed schieten van van Meerkerk leverde uiteindelijk de overwinning op door op grotere afstanden te gaan gooien. Methorst is iemand die graag kort gooit. 13-9.

De derde partij van de Beek met Jan Willem Bakkenes tegen Joke de Ruiter en Jan van Elten. Bij de tegenstander was niemand die kon schieten. Met alleen plaatsen red je het niet tegen een pointeur (plaatsen)en tireur (schieten). Het werd weer een gemakkelijke overwinning. 13-4.

Nu was het onderdeel tireren (schieten) aan de beurt. Ook hier werd een boules op 7 en 9 meter geschoten. Op dit onderdeel was Ton Zwezerijnen de beste met 9 punten. Ejan van de Beek 2e met 8 punten en Gerrit Methorst en Jur van Ginkel 3e 7 punten.

De 4e ronde doubletten moest van de Beek met Helma Jager aantreden tegen wederom Jan van Elten en tegen Mohamed Hourani. Van Elten en Hourani speelden verrassend goed en Hourani schoot zelfs verschillende malen raak. Door dit verrassende effect en het mindere gooien van Helma Jager, koste van de Beek de partij 4-13.

De laatste ronde Ejan van de Beek met zijn vrouw Eef van de Beek. Nu tegen Johan van ’t Klooster met Marien van Nes. Normaal wil het echtpaar van de Beek liefst niet met elkaar spelen. Dit i.v.m. verschillende manier van gooien van de boules. Ditmaal werd een zeer goede partij van het echtpaar. De tegenstander maakte er niets van. 13-2.

Het doubletten spel werd Eva van Meerkerk 1e door als enige alle vijf partijen te winnen 5032. 2e werd Ejan van Beek met 4037, 3e Mohamed Hourani 4028, Joke de Ruiter 4027 en tenslotte Henk Hendriksen met 4022 punten.

Het was een bijzonder toernooi omdat Ejan van de Beek maar op 1 onderdeel een prijs mocht winnen. Dat werd natuurlijk de 1e prijs in het plaatsen van de boules. Op de andere onderdelen waar hij 2e werd schoof automatisch de andere rangschikking omhoog.